Vücuttaki kılların büyümelerinde 4 evre halinde olmaktadır.Kılların büyüme evreleri anajen evre-faz olarak adlandırılır. Epilasyon amacıyla kullanılan şık enerjisi kılların anajen fazında etkili olur. Vücudumuzdaki kılların ancak %20 si anajen fazında. Epilasyonda her uygulama seansında ancak anajen fazda ki kılları yok ettiğinden tek bir epilasyon seansı ile kılların kalıcı yok edilmesi mümkün değildir.Her epilasyon seansında teorik bilgi dahilinde kılların %15-%20 si kalıcı olarak yok edilebilir.
Kişiler genelde Lazer epilasyon sırasında herhangi bir ağrı veya acı ile karşılaşmamaktadır. Ancak böyle bir sorunla karşılaşılırsa lokal anestezi kremleri ve ağrı kesiciler kullanılarak bu sorun çok rahat giderilebilir. Lazer epilasyon çok kolay uygulanabilen, kısa süreli, kişinin günlük yaşantısını etkilemeyen, kalıcı bir tedavi yöntemidir.
Lazer epilasyon günlük yaşantıyı etkilememektedir. Kişiler sabahları işlerine gitmeden önce, öğle tatillerinde, akşam iş çıkışlarında epilasyon merkezine gidip daha sonra günlük yaşamlarına devam edebilirler.
Hastalığı olanlara, kontrol altına alınamayan yüksek tansiyon hastalarına, epilepsi hastalığı olanlara, uygulama bölgesinde deri hastalığı olanlara uygulama yapılmaz. Bazı ilaç tedavisi (tretionin, tetracycline …etken maddeleri) alanlarda uygulama yapılmaz. İlaç tedavisi alan kişilerin epilasyon uygulaması hakkında hekimlerine bilgi vermeleri gerekir.
Yukarıda sayılan durumlar dışında; lazer epilasyon 12 yaş üstünde herkese uygulanabilir.
Epilasyon uygulaması göz çukuru hariç tüm vücut bölgelerinde yapılabilmektedir. Vücut bölgelerinden kollar, sırt, göbek bölgesi, bacaklar, genital, bikini bölgesi, el üstü bölgelerine ve yüz bölgesine uygulamalar yapılabilir.
Epilasyon Yöntemleri Tarihsel olarak istenmeyen tüylerden kurtulmak için çok sayıda yöntem süreç içersinde geliştirilmiş ve uygulanmıştır. Bu yöntemlerden bazıları terk edilirken bazıları hala uygulanmaktadır.